Un port rusesc, păzit de delfini antrenați de armata rusă. Rolul mamiferelor în protecția navelor


Portul din Sevastopol, cel mai important port rusesc la Marea Neagră, este păzit de delfini special antrenaţi. Imaginile din satelit publicate de news.usni.org, arată că ruşii au instalat două cuşti într-un golf. În portul din Sevastopol sunt staţionate majoritatea navelor ruseşti care iau parte la invazia Ucrainei.

Rusia a instalat două cuşti în care ţin delfinii, iar potrivit imaginilor din satelit acestea au fost aduse în luna februarie, în zilele premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina. Delfinii special antrenaţi au rolul de a proteja navele ruseşti de posibile atacuri ale trupelor speciale ucrainene care ar încerca acţiuni de sabotaj cu ajutorul scafandrilor, scrie observatornews.ro.

Staţionarea în Sevastopol protejează flota rusească de atacurile cu rachete ucrainene, acestea fiind în afara razei de acţiune a bateriilor de artilerie ale armatei ucrainene. Folosirea de delfini special antrenaţi pentru astfel de misiuni militare este o practică veche. Încă din timpul Războiului Rece, atât armata SUA, cât şi cea a URSS - la acea vreme - au antrenat delfini pentru protecţie maritimă, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook