Luni 30 Ianuarie

Un pompier de 50 de ani, acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră de 13 ani


Un caz halucinant a ieșit la suprafață în județul Vrancea, unde un pompier de 50 de ani este cercetat de Parchetul Militar Iaşi, acesta fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 13 ani. Militarul este suspendat din funcţie până când procurorii vor stabili dacă acuzaţia de viol venită din partea familiei victimei se confirmă.

Surse apropiate anchetei au declarat că bărbatul de 50 de ani din Odobeşti este căsătorit şi locuieşte în vecinătatea fetei de 13 ani.

Se pare că agresorul îşi urmărea victima de mai mult timp, dar copila nu şi-a informat părinţii. Cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor zilele trecute, după ce tatăl fetei a anunţat dispariţia acesteia de acasă. Ulterior, poliţiştii au găsit fata de 13 ani şi au aflat că aceasta ar fi fost victima unui viol, scire Mediafax.

Imediat, cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Cazul este anchetat şi de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Aceştia au discutat cu victima şi cu părinţii acesteia şi au decis să ofere consiliere părţii vătămate.

Noi ne-am autosesizat. Specialiştii noştri s-au deplasat la Odobeşti şi au vorbit cu minora şi cu familia ei. Fata spune că a fost constrânsă fizic şi că a primit ameninţări, era foarte afectată. Noi le oferim consiliere, ei şi membrilor familiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Totodată, colegii pompierului au fost înştiinţaţi despre cercetarea Parchetului Militar pe parcursul săptămânii, iar superiorii acestuia au deschis o anchetă internă. Rezultatele şi eventualele măsuri vor fi comunicate după ce procurorii militari vor încheia propria lor anchetă.

Noi am fost înştiinţaţi de organele abilitate. Am început o cercetare disciplinară. Acum cercetarea este suspendată, aşteptăm soluţia Parchetului pentru a lua măsuri. Noi promovăm un comportament conform codului de etică şi deontologie a personalului din subordine”, a declarat și purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pîrvu.

Conform regulemantelor militare, pompierul vrâncean a fost suspendat din funcţie şi pus la dispoziţie până la apariţia unei sentinţe definitive.


Comentarii Facebook