Un mercenar din Grupul Wagner, elita lui Putin, explică de ce a refuzat să lupte în Ucraina: ”Este o greșeală”


Un mercenar din Grupul Wagner, cu legături la vârful regimului de la Kremlin, care a luptat alături de armata rusă, a spus că eșecul armatei ruse de a ocupa capitala ucraineană a fost inevitabil, deoarece în anii precedenți rușii nu s-au antrenat niciodată în mod direct în eventualitatea confruntării cu un inamic puternic, scrie Reuters.

Marat Gabidullin a lupat în misiunile Grupului Wagner în numele Kremlinului în Siria și la un conflict anterior din Ucraina..

Acesta a plecat din grupul Wagner în 2019, dar cu câteva luni înainte ca Rusia să lanseze invazia pe 24 februarie, Gabidullin, în vârstă de 55 de ani, a spus că a primit un apel de la un recrutor care l-a invitat să se întoarcă la activitatea de mercenar de război în Ucraina.

Acesta a refuzat să meargă în Ucraina și a spus că forțele ruse nu au un antrenament puternic, chiar dacă și-au expus arsenalul de noi arme și succesele lor în Siria, unde l-au ajutat pe președintele Bashar al-Assad să învingă o rebeliune armată.

Au fost prinși complet prin surprindere de faptul că armata ucraineană a rezistat atât de înverșunat. Nu le-a venit să creadă că se confruntă cu armata reală”, a spus Gabidullin despre eșecurile Rusiei în Ucraina.

El a precizat și că oamenii cu care a vorbit din tabăra rusă i-au spus că se așteptau să se confrunte cu o armată vulnerabilă și lipsită de forță atunci când au invadat Ucraina, nu cu trupe organizate și bine antrenate.

Le-am spus: „Băieți, este o greșeală”, a spus Gabidullin, care se află acum în Franța, unde publică o carte despre experiențele sale ca luptător în Grupul Wagner.

Comentarii Facebook