Un medic povestește o dramă din pandemie: „Mi-au trebuit ORE să conving două surori să meargă la spital. Cea mică a murit”


Un medic a povestit una dintre dramele din această pandemie: a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori, infectate cu COVID-19 și cu saturația de oxigen extrem de mică, să meargă la spital. Pentru sora cea mică a fost însă prea târziu, aceasta a murit fără să apuce să primească îngrijiri de la medici.

Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai știu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport și mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tușind sora cea mică, leat cu mine.

Cineva din familie le-a dus la insistența mea un pulsoximetru...pozele ecranului mi-au tăiat și mie respirația: 51% și 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica față de „ororile din spital" de care auziseră la televizor le paralizase...

Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile și pentru amintirea ei și a celorlalți pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră.

Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei și cât de mare e diferența față de ce a văzut la televizor și felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei...

De ce se întâmplă asta?

Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor „live" uri de pe social-media să-și găsească liniștea atunci când și femeia asta amarâtă de la țară va fi împăcată”, a scris într-o postare pe Facebook medicul Sandra Alexiu.


Comentarii Facebook