Vineri 2 Decembrie

Un medic oncolog a fost reținut după ce a cerut șpagă unei paciente bolnavă de cancer


Un medic originar din Siria, angajat la Institutul Oncologic din capitală, a fost reţinut de ofiţerii Anticorupţie, după ce ar fi fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la fiica unei paciente pe care urma să o opereze.

Detaliile care ies la iveală din această anchetă sunt chiar scandaloasă, o recunosc chiar ofițerii DGA, cei care au instrumentat acest dosar de corupție, după ce fiica pacientei în vârstă de 52 de ani, bolnavă de cancer de col uterin, care avea nevoie de o intervenție chirurgicală, s-a plâns de faptul că acest medic, 47 de ani, le-ar fi pretins sume însemnate de bani ca să facă intervenția chirurgicală.

Medicul a cerut 9.000 de lei 

Inițial, potrivit femeii, medicul i-ar fi cerut 9.000 de lei, apoi și-a redus pretențiile la 6.000 de lei. În urma acestei sesizări s-a organizat și acest flagrant. Medicul, care a absolvit Universitatea Carol Davila din Capitală în 1995, apoi și-a luat doctoratul în 2009, ar fi fost prins în flagrant în cabinetul său de la clinica privată unde profesa.

El este specialist în obstetrică-ginecologie, dar și chirurgie oncologică, iar acum este în custodia Poliției. Acum urmează ca, în cursul zilei de vineri, să fie dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile, o măsură pe care anchetatorii de la Parchetul Capitalei o cer în condițiile în care vorbesc despre acuzații de luare de mită, câtă vreme medicul ar fi condiționat actul medical de primirea acestor sume de bani.

De acum vor ca soarta lui să fie decisă de magistrați. De altfel, dacă va urma un proces iar la finalul său va fi găsit vinovat, medicul riscă până la 7 ani de închisoare, potrivit ȘtirileProTv.


Comentarii Facebook