Un medic american a murit, infectat cu coronavirus, în India. Era vaccinat cu ambele doze ale vaccinului



Dr. Rajendra Kapila, în vârstă de 81 de ani, expert în boli infecțioase la Universitatea Rutgers din New Jersey, a murit într-un spital din Delhi, în data de 28 aprilie, după câteva săptămâni în care colegii medici au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l trata în urma unor complicații legate de COVID.

Medicul era vaccinat cu ambele doze

Medicul Deepti Saxena-Kapila, soția infecționistului, ea însăși un om de știință care luptă cu pandemia, a declarat că a călătorit în India, împreună cu soțul ei, în ultima săptămână a lunii martie.

În ultimul an am lucrat la un laborator COVID-19 din New Jersey și am asigurat un mediu sigur acasă”, a spus dr. Saxena-Kapila, specializată în microbiologie.

Este ironic faptul că am mers în India timp de două săptămâni și el l-a contractat aici”. 

Ziarul care a citat-o pe soția medicului spune că amândoi au urmat schema completă a vaccinului, fiecare primind câte două doze de vaccin Pfizer, scrie independent.co.uk.

Dr Marc Klapholz, președintele departamentului de medicină al Universității Rutgers, a transmis colegilor o scurtă scrisoare prin intermediul poștei electronice, care ulterior a fost distribuită și online, spunând că Dr. Kapila a fost un pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey de 50 de ani.

Un veritabil gigant în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și apreciat pentru cunoștințele sale legendare și pentru înțelegerea clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase”, a scris medicul.

Fosta soție a lui Kapila, dr. Bina Kapila, a declarat într-un interviu acordat ABC News că medicul, care suferea de diabet și alte complicații cardiace, a călătorit în India pentru a-și îngriji familia.

Era atât de strălucit când eram la facultate, la facultatea de medicină, încât profesorii de medicină, după ce țineau o prelegere, veneau la el și-l întrebau:„ Am acoperit totul?”, a  spus ea.

Kapila plănuise să se întoarcă în SUA la jumătatea lunii aprilie, însă, pe data de 8 aprilie, a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus. La scurt timp a fost internat la spitalul Shanti Mukund din Delhi, unde a murit 20 de zile mai târziu.


Comentarii Facebook