Un interlop e ”călare” pe BMW și amenință lumea cu un cuțit. Europol: Între timp, polițiștii numără carantinații - VIDEO


Sindicatul Europol critică decizia Ministerului Afacerilor Interne de a folosi polițiști la verificarea persoanelor carantinate, în timp ce infractorii își fac de cap pe străzi.

În timp ce reprezentanții MAI angrenează efectivele Poliției, Jandarmeriei si Pompierilor să verifice persoanele carantinate / izolate, în ciuda faptului că nu au astfel de atribuții conform legislației în vigoare, străzile rămân descoperite.

Este și cazul municipiului Târgu Jiu, unde în urmă cu 2 zile, un individ aflat în conflict cu alte persoane a găsit de cuviință să inducă spaima în rândul adversarilor săi intrând în coliziune cu 2 autoturisme care se deplasau regulamentar, pentru ca mai apoi să alerge un tânăr cu un cuțit cu intenția vădită de a-l înjunghia.

Imaginile sunt grăitoare, iar cu această ocazie îi întrebăm pe specialiștii din IGPR care în ultima perioadă au efectuat monitorizări în teritoriu pentru a verifica dacă polițiștii sunt echipați cum se cuvine, la pantaloni cu dungă și pantofi cu toc, cum ar reuși ei să intervină la un astfel de eveniment purtând aceste elemente din componență uniformei care nu mai corespunde necesităților stradale”, precizează reprezentanții Sindicatului Europol.

UPDATE!

Prin eforturile colective ale polițiștilor din cadrul IPJ Gorj, autorul infracțiunilor comise în trafic, în municipiul Târgu Jiu, a fost interceptat în mai puțin de 24 de ore de la momentul comiterii faptelor, deși nu a mai fost identificat la fața locului, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României printr-unul din punctele de trecere ale frontierei de stat cu Ungaria.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar la acest moment se află sub control judiciar, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "tulburarea ordinii și liniștii publice" și "distrugere".

Este de subliniat că doar profesionalismul și devotamentul colegilor noștri față de profesia menită a asigura protecția cuvenită societății a făcut ca în acest moment, un astfel de individ să suporte consecințele propriilor fapte, într-un timp atât de scurt.

Îi felicităm cu această ocazie pe toți cei implicați în activitatea de localizare și interceptare a "jmecherului" în cauză!

Comentarii Facebook