Un deţinut condamnat la moarte vrea să-și doneze un rinichi unei femei înainte de a fi executat. „Nu vreau să o las să moară”


Ramiro Gonzales, un deţinut condamnat la moarte, cere statului Texas o amânare de 30 de zile a execuţiei pentru a-şi dona rinichiul unei femei.

Deţinutul în vârstă de 39 de ani a fost închis în 2006 şi condamnat la moarte pentru răpirea, violarea şi uciderea din culpă a unei tinere de 18 ani. Acesta este în închisoare de peste 15 ani şi urmează să fie executat pe data de 13 iulie.

La începutul acestui an, domnul Gonzales a solicitat o amânare a condamnării cu scopul de a dona un rinichi. Departamentul de Justiţie din Texas a decis însă că acesta nu reprezintă un donator eligibil”, a declarat Amanda Hernandez, un purtător de cuvânt al Departamentului.

„Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți răscumpăra greșeala” 

Face parte din procesul de ispăşire a pedepsei. Când iei ceva atât de preţios, ce poţi să faci pentru a-ţi răscumpăra greşeala? Nimic. Însă este cel mai apropiat lucru de ispăşire pe care îl pot face. Nu spun că salvez viaţa cuiva, doar că nu vreau să o las să moară”, a spus deţinutul, notează observatornews.ro

Preotul Michael Zoosman, care militează împotriva pedepsei cu moartea şi cu care a corespondat Gonzales pe parcursul ultimelor luni, susţine că deţinutul a fost dornic să înveţe despre ideologia evreiască în ceea ce priveşte iertarea şi pocăinţa. Odată ce a aflat despre cazul unei femei care are nevoie urgentă de transplant de rinichi, Gonzales s-ar fi oferit imediat să o ajute.

Cu toate acestea, în urma deciziei luate de către statul american Texas, data execuţiei lui Ramiro Gonzales va rămâne neschimbată: 13 iulie 2022.


Comentarii Facebook