Un cuplu a schimbat culoarea apei unei cascade ca să anunţe genul bebelușului lor. Acum sunt acuzați de „crimă ecologică”


Viitori părinți aspru criticați după ce au optat pentru un eveniment mai puțin obișnuit, la care au anunțat genul bebelușului pe cale să vină pe lume. Cei doi au dezvăluit că vor avea un băieţel colorând în albastru intens apa cascadei de pe râul Queima-Pe din Brazilia.

Doi viitori părinţi au pus la cale o petrecere spectaculoasă, menită să dezvăluie rudelor şi prietenilor apropiaţi secretul bine păstrat până atunci al genului copilului. Ca să anunţe că urmează să aibă un băieţel, aceştia au colorat în albastru intens apa cascadei Queima-Pe din Brazilia. Totul s-a petrecut weekendul trecut, iar fotografiile cu care cei doi s-au mândrit pe reţelele de socializare surprind momentul în care cascada şi-a schimbat culoarea, pentru a da marea veste. Au fost nevoiţi să şteargă pozele în scurt timp, după valul de critici legate de poluarea mediului, scrie Mirror.

Anchetă după petrecerea de la cascadă

Cascada înaltă de 18 metri, aflată la 6 kilometri de centrul Tangara da Serra, este o atracţie turistică celebră şi ţinută la loc de cinste de către localnici. Astfel că ideea celor doi tineri nu i-a încântat pe aceia preocupaţi de conservarea mediului, care s-au declarat în schimb extrem de îngrijoraţi. Potrivit Mirror, mai multe persoane au solicitat în presa locală să se ia măsuri, cerând inclusiv ca bărbatul şi femeia să fie arestaţi pentru „crimă ecologică". Alţii au declarat că se tem cu privire la o eventuală poluare a apelor din zonă, cu atât mai mult cu cât râul Queima-Pe reprezintă principala sursă de apă din Tangara da Serra.

Felicitări! Veţi fi părinţii unei frumoase crime ecologice", a comentat Vanessa Costa, inginer de mediu. După apariţia imaginilor pe internet, Mato Grosso, Secretar de Stat în Ministerul Mediului, a confirmat că autorităţile vor investiga cazul.

De partea cealaltă, organizatorii petrecerii susţin că nu au fost folosite substanţe dăunătoare şi că evenimentul nu a pus în pericol mediul înconjurător.

Comentarii Facebook