Un câine a salvat casa stăpânilor de la incendiu, după ce i-a alertat pe aceștia prin sistemul de securitate - FOTO


Un pudel pe nume Prada a salvat casa stăpânilor de la incendiu, după ce i-a alertat pe aceștia prin intermediul unei camere de luat vederi.

Prada era singură acasă, când cuptorul cu microunde al proprietarilor, Nestor Gonzalez și Americo Ledezma, a făcut scurtcircuit și a luat foc, provocând un incendiu imens în bucătărie.

În loc să alerge să se ascundă, patrupedul inteligent a lătrat în mod repetat și a sărit la camerele de supraveghere, activate de mișcare, trimițând alerte către telefoanele stăpânilor săi.

Pompierii au găsit-o pe Prada inconștientă

Nestor și Americo, ambii în vârstă de 27 de ani, au ignorat la început alerta, dar au decis totuși să vadă ce se întâmplă cu Prada. Au început să rotească camerele de luat vederi în direcția câinelui, iar în acel moment au văzut fumul din bucătărie.

Oh, Doamne, acel moment a fost groaznic. Prada ne avertiza cu adevărat. Este un câine uimitor. Suntem și mai atașați unul de celălalt acum. Este eroul meu. Ar fi luat mai mult timp ca vecinii să sune la pompieri și să ne avertizeze”, au spus cei doi stăpâni.

Pompierii au sosit la timp pentru a o salva pe Prada, a cărei blană albă devenise cenușie și căreia au trebuit să-i administreze oxigen, dar și pentru a salva o parte din casă. În timp ce flăcările s-au răspândit prin bucătărie, sufrageria și dormitorul ar fi avut pagube mai mari dacă nu ar fi intervenit Prada, au declarat pompierii. 

Câinele a fost găsit inconștient, în singura cameră care avea o fereastră deschisă.

Nestor și Americo au decis să cumpere sistemul de supraveghere, numit Ring, după ce câinele lor a început să sufere de anxietate odată cu terminarea lucrului de acasă și întoarcerea la birou. Aceștia se foloseau de sistem pentru a o calma pe Prada și pentru a-i vorbi prin aplicație.


Comentarii Facebook