TRAGEDIE în urma exploziei de la Năvodari. Tânărul care s-a stins din viață era așteptat acasă de un copil mic


Victima exploziei de la Rafinăria Petromidia este un tânăr în vârstă de 32 de ani. Iulian Atanasiu era așteptat acasă de un copil mic și o soție îndurerată.

Cine era tânărul care s-a stins în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia de la Năvodari

Explozia de la Rafinăria Petromidia urmată de un incendiu puternic, cu care s-au luptat peste o sută de pompieri, a luat o viață. Este vorba despre Iulian Atanasiu, un tânăr în vârstă de 32 de ani, soț și tată.

Din primele informații, Iulian Atanasiu a intrat în schimbul 1 de dimineață, urmând ca la ora 14:00 să fie înlocuit de un alt coleg. Nu a mai apucat să ajungă acasă, explozia producându-se la ora 12 și jumătate.

Cu doar o zi înainte de a-și pierde viața, tânărul care s-a stins în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia de la Năvodari a postat pe o rețea de social media o fotografie făcută la răsăritul soarelui, cu mesajul: „Cine se trezește de dimineață…Lucrează în ture!”. Iulian și soția sa, care lucrează tot la Rompetrol, erau căsătoriți de trei ani și aveau un copil mic.

Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a explicat Felix Crudu, director general Rompetrol Rafinare.

„Nu e eroare umană, un echipament a cedat”

Felix Crudu, director general Rompetrol Rafinare, a anunțat că explozia s-a produs în jurul orei 12:30. Întrebat care a fost cauza tragediei, acesta a răspuns:

La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (…) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Crudu a declarat că instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi. O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Potrivit autorităților, „bilanțul final al victimelor este de șase persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată”.


Comentarii Facebook