Un bărbat va primi 54.000 de euro de la primărie, după ce s-a accidentat de un stâlp montat aiurea pe pista de biciclişti


O plimbare cu bicicleta s-a terminat la spital pentru un francez. Bărbatul circula pe străzile Parisului, când a izbit un stâlp montat pe mijlocul pistei pentru bicicliști. 

S-a ales cu o fractură de rotulă pentru care a avut nevoie de o operație costisitoare, dar și de trei luni de stat în ghips, plus alte trei luni de recuperare. S-a decis să tragă la socoteală autorităţile, iar după patru ani de proces, pensionarul în vârstă de 63 de ani va fi despăgubit. Va primi de la primărie suma de 54.000 de euro.

Un stâlp montat fără rost i-a schimbat viața francezului 

Marc de Stoppani, un francez în vârstă de 63 de ani, vorbeşte despre accidentul care i-a schimbat cu desăvârşire viaţa. Cu greu îşi revine după ce cu patru ani în urmă, în ianuarie 2019, a căzut cu bicicleta pe o pistă din Paris. Totul s-a petrecut din cauza unui stâlp montat fără rost, în stilul „Dorel” consacrat în România, drept în mijlocul benzii de circulaţie.

Fiind noapte, bărbatul nu a observat obstacolul din calea sa, iar lovitura l-a costat o operaţie la genunchi, trei luni de stat în ghips, alte trei luni în cârje, plus o lungă recuperare medicală. Asta ca să nu mai punem la socoteală finalul activităţii sale profesionale.

Primăria Parisului, bună de plată 

Vindeam biciclete. Înainte de accident, speram să pot lucra până la 74 de ani. Însă după acel moment, nu am putut reveni la muncă. Am suferit un handicap fizic în urma căzăturii şi am avut senzaţia că vocea mea nu mai valorează nimic”, a mărturisit Marc de Stoppani pentru Le Parisien. De atunci au trecut patru ani, pe care i-a petrecut încercând să demonstreze că vina nu-i aparţine. Iar la finalizarea procedurilor legale, urmează să primească peste 54.000 de euro despăgubiri de la Primăria oraşului Paris.

Pentru mine, ce s-a petrecut a fost anormal. Cu siguranţă, când mergi cu bicicleta eşti în pericol în mod constant. Dar în acest caz pericolul nu putea fi anticipat. Un prieten căruia i-am povestit păţania mi-a spus: Ştiu despre ce vorbeşti. L-am lovit şi eu (n.r. stâlpul)”, adaugă Marc de Stoppani. 

Accidentul i-a schimbat viaţa

Căzătura ghinionistă i-a dat peste cap viaţa de zi cu zi. Dacă înainte de accident locuia alături de soţie în suburbiile Parisului, într-un apartament din Pré-Saint-Gervais, acum cei doi s-au mutat în provincie. Marc de Stoppani era un reper pentru comunitatea cicliştilor din capitala Franţei, mai ales că s-a ocupat de comerţul cu biciclete încă din 1982. Pasionaţii sporturilor pe două roţi erau familiarizaţi cu brandul său, Bicloune, şi cu magazinele deschise în Arondismentul 11 şi Arondismentul 12.

Sursa foto: Le Parisien

Comentarii Facebook