FOTO - S-a stins din viață o legendă a cinematografiei românești. Actorul Mitică Popescu a plecat dintre noi la 86 de ani


Actorul Mitică Popescu a murit marţi, 3 ianuarie, la Spitalul Elias din București, la vârsta de 86 de ani. Acesta ar fi avut probleme cardiace, dar şi alte comorbidități.

Mitică Popescu va rămâne în istorie pentru performanțele memorabile din filme sau interpretări teatrale. Memorabil, în cariera sa cinematografică, rămâne rolul lui Cocoşilă din filmul „Moromeţii”, de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. Un alt rol de referinţă este cel din filmul „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru, în care Mitică Popescu are o apariţie ce a rămas întipărită în mintea privitorilor.

mitica morometii.jpg

Mitică Popescu - Ecranizare „Moromeții”

mitica vanatoarea de vulpi.png

Mitică Popescu (dreapta) -  Ecranizare „Vânătoarea de vulpi”

Cea mai mare parte a carierei, actorul Mitică Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic din București. Acolo a realizat roluri de excepţie în piese precum „Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello, „Maestrul şi Margareta” de Bulgakov, sau „Nişte ţărani” de Dinu Săraru. Pe lângă asta, actorul a prezentat una dintre cele mai longevive producţii ale TVR, emisiunea „D'ale lui Mitică” difuzată din 1999 la postul TVR 2.

mitica tvr.jpg

Mitică Popescu - Emisiune TVR „D'ale lui Mitică”

Acesta a mai fost decorat cu Ordinul naţional „Serviciul Credincios în grad de Cavaler” alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”. La cea de-a 17-a ediţie a galei Premiilor UNITER, Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate. 

Nu în ultimul rând, marele artist a fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo cu „Premiul pentru Întreaga Carieră”.

Sursa foto: New.Money.ro / interviuricumia.ro / Cinemaraton.ro / TVRPlus.ro

Comentarii Facebook