Duminica 28 Aprilie

Un băieţel de 9 ani a trăit singur timp de doi ani, după ce mama l-a abandonat și a plecat cu noul iubit. Băiatul nu a renunțat la școală


A trăit singur, într-un apartament părăsit și decuplat de la energie electrică și de la căldură, și s-a hrănit cu alimente pe care i le lăsau vecinii, din milă. Este povestea halucinantă a unui băiețel din Franța, abandonat de mama care s-a mutat cu amantul.

Copilul a început să locuiască singur într-un bloc amplasat în imediata vecinătate a cimitirului din Nersac, la vest de Angoulême, în 2020. Atunci, mama lui și-a găsit un nou iubit într-o localitate situată la 5 km distanță și s-a mutat la el, fără să se mai intereseze de copil, relatează Le Parisien.

Vecinii și-au dat seama că băiețelul avea nevoie de ajutor și l-au aprovizionat cu alimente, însă abia după un timp și-au dat seama că el trăia complet singur și au sesizat autoritățile. Dar asta s-a întâmplat abia după 2 ani, când copilul împlinise deja 11 ani.

Într-un final, mama copilului a fost trimisă în judecată pentru neglijență, fiind condamnată săptămâna aceasta la 2 ani de închisoare, dintre care un an și jumătate cu suspendare. Potrivit anchetei autorităților, băiatul a fost lăsat să trăiască singur în casă de mama lui, de 36 de ani, pe când era elev în clasa a IV-a. Femeia s-a mutat la iubitul ei și, potrivit martorilor, venea cu scuterul foarte rar și îi mai lăsa câte ceva de mâncare. În timpul audierilor ea a negat acest lucru, susținând că, de fapt, locuia împreună cu copilul, însă declarațiile vecinilor, au contrazis-o. Mai mult, jandarmii care au percheziționat locuința nu au găsit nicio haină de adult în interior și niciun semn că cineva se îngrijea de copil.

Cu toate acestea, băiatul a continuat să meargă la școală. Când a fost audiat de autorități, el a spus că a mâncat în cei doi ani în principal biscuiți și conserve și a mai furat roșii de pe terasa unui vecin. Apartamentul în care a locuit timp de 2 ani băiatul nu era încălzit și nu avea curent electric. Pe timp de iarnă s-a învelit cu toate păturile din casă. 

Autoritățile au fost extrem de surprinse să constate că băiatul nu numai că a mers la școală, ci chiar obținuse și rezultate bune, iar profesorii nu și-au dat seama că era într-o situație dificilă. „Zâmbea, era un elev foarte bun, mereu curat, politicos... Nu arăta niciun semn că ar fi fost abandonat”, a declarat Barbara Couturier, primărița din Nersac. În prezent, copilul trăiește în plasament, la o familie, și spune că nu mai vrea să-și vadă mama care l-a vizitat doar de două ori anul trecut.

Comentarii Facebook