Marti 31 Ianuarie

Turiştii nu vor mai scoate bani din buzunare pentru șezlonguri: Se adaugă 11 km noi de plajă pe litoralul românesc


Se măresc plajele te pe litoralul românesc. La Eforie, nisipul va fi adus din largul mării, iar lucrările vor dura până la începutul sezonului viitor. Următoarele plaje aflate în plan de extindere sunt Costinești, o bucată din Mangalia și plaja 2Mai. Sudul litoralului va avea 11 kilometri noi de plajă până în 2024, iar stațiunile vor arăta altfel. 

În multe dintre staţiuni, marea a înghițit cu totul vechea plajă. Doar câteva pietre mai aduc aminte de zona în care pe vremuri se bronzau turiștii. Acum, buldozerele fac legea.

Proiectul are lungime de 5,7 km. Însemnând de la portul Belona. Din aceștia,  pe o lungime de 5 km se va face nisipare cu lățimimi cuprinse între 100 şi 140 de metri de plajă uscata şi lăţimi între 200 şi 280 de m de plajă submersă”, spune directorul unui șantier. 

Sudul litoralului va avea 11 kilometri noi de plajă

Constructorii ridică diguri care pleacă perpendicular pe țărm, după care vor umple spaţiul dintre ele cu nisip. Până la primăvară, România va câștiga cateva zeci de hectare de plajă. „După ce se termină lucrarea, se face ridicarea. Se intabulează pe statul român această nouă porţiune de plajă. După aceea trebuie un plan de amenajare”,  explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

Pe plajele nou construite, turiştii nu vor mai scoate bani din buzunare pentru șezlonguri, iar acest lucru înseamnă pierderi pentru operatorii de plajă. O soluţie rapidă ar fi fost ca Apele Române să le permită într-un fel sau altul, să aducă șezlongurile generatoare de profit pe plaja nou creată, adică langă apă. Însă beach barurile n-au putut fi mutate.

Cel mai important este să construim infrastructură de apă, de canalizare, de curent. Şi pentru beach baruri să fie locaţiile bine stabilite, să existe zone şi pentru șezlonguri”, a mai adăugat ministrul Mediului, potrivit Observator. Sudul litoralului va avea 11 kilometri noi de plajă, iar lucrările ar trebui să fie gata în 2024. 

Sursa foto: observatornews.ro

Comentarii Facebook