Trupul româncei ucise de rechin în Egipt, este adus acasă. Adevărul tulburător despre moartea Roxanei iese la iveală


Trupul româncei ucise în Egipt de un rechin ar putea ajunge astăzi acasă. Părinţii Roxanei fac dezvăluri cu privire la acest caz. Decizia va fi luată de autorităţile egiptene, care n-au finalizat încă ancheta deschisă după tragedie.

Dacă procurorul îşi va da acordul, trupul neînsufleţit va ajunge în România, cu un avion, care va ateriza la Aeroportul Henri Coandă, de unde va fi transportat, apoi, la Suceava. Tatăl Roxanei povesteşte cu lacrimi în ochi momentul în care a aflat de la televizor că fata lui a murit. Femeia nu a mers după geamandură când a fost sfâşiată de rechin, dezvăluie tatăl acesteia. Ea a reuşit să scape şi să ajungă la mal, însă în cele din urmă a murit.

La geamandură e maxim 2 m unde a agăţat-o rechinul, că şi pozele luate din mass-media, din televiziune practic provin de la un turist de pe vasul de croazieră care era imediat dincolo de geamandură şi ăla practic a alertat. Ăla a fost primul semnal la care noi am tresărit. Tot de la televiziune a fost că, e o femeie româncă de 40 de ani, deci a fost un pas în plus privind informarea noastră când a venit poliţia la uşă să ne ceară date personale şi dacă într-adevăr locuieşte aici.

M-a sunat consulul din Egipt care practic a pus ştampila că e vorba de fata noastră. (...) A reuşit să ajungă totuşi până la mal, să înoate până la mal, asta spune că nu era o distanţă mare, confirmă şi ăla de pe vas care filmase lupta că dacă era dincolo de geamandură nu mai ajungea ea la mal", a povestit tatăl femeii pentru Antena 3.

Așadar, în pofida presupunerilor inițiale că femeia s-ar fi îndepărtat de plajă, de aceea a fost atacată, lucrurile au stat altfel. Roxana, cazată la selectul Premier Le Reve Hotel & Spa Sahl Hasheesh, preferat de români, a fost și victima directă a incompetenței autorităților egiptene. Deși acești au afirmat public că plajele au fost închise temporar, turiștii români care au revenit acasă relatează o altă realitate. Mai mulţi turişti spun că salvamarii nu au ţinut cont de avertismentele lor şi ar fi luat totul ca pe o glumă atunci când aceştia i-au înştiinţat că în larg a fost văzut un rechin.

Turiștii care s-au întors aseară din stațiunea Hurgada, chiar cu avionul în care trebuia să se afle și femeia de 44 de ani, ucisă de rechin, spun că autoritățile egiptene au tratat problema ca și cum ar fi fost una banală. Oamenii se plâng că ar fi fost mințiți în legătură cu motivul pentru care plajele au fost închise. Și asta, în condițiile în care un copil ar fi spus salvamarului că a văzut un rechin în apă, chiar înainte de atacuri, însă nimeni nu l-a crezut.

Comentarii Facebook