Sambata 26 Noiembrie

O elevă a luat 10 la examenul de matematică, dar a picat BAC-ul. Cazul ciudat al tinerei cu media 8,15 la bacalaureat


O elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu" din Suceava a picat examenul de Bacalaureat, fata a avut 4,45 la limba română și a devenit singurul elev din liceul său care nu a trecut examenul de bacalaureat. 

Dintre cei 243 de absolvenți, din acest an, ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, 242 au promovat examenul de bacalaureat, după finalizarea contestațiilor, unitatea de învățământ fiind la un pas de promovabilitate de 100%.

​​Singurul candidat care nu a promovat este, în sine, un caz special. Este vorba despre o absolventă care a obținut nota 10 la matematică, 10 la logică și 4,45 la limba română. Deși media ei generală este de 8,15, pentru a promova examenul de bacalaureat este necesar ca la fiecare obiect candidatul să obțină nota minimă 5, scrie Monitorul de Suceava.

Nota mică obținută la limba română de eleva în cauză (apreciată de profesori ca fiind o „elevă de nota 10”) nu reflectă cunoștințele și pregătirea ei. La proba respectivă, din cauza emoțiilor și a stresului, i s-a făcut rău, astfel încât examenul la limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră.

Comentarii Facebook