Duminica 28 Aprilie

Trei persoane au murit și peste 20 au ajuns la spital, după ce au mâncat alimente primite de la o mânăstire


Trei persoane au murit și 29 au ajuns la spital, după ce au consumat alimente primite ,,pomană” de la o mânăstire. 

Este vorba de pacienți ai spitalului de Spitalul de Psihiatrie Murgeni, din județul Vaslui, care ar fi primit alimente, o supă cu perișoare de pește și pangasius prăjit, de la o mânăstire din zonă.

Peste 20 de persoane, pacienți și personal al unității, au început, marți,  în cursul nopții să prezinte simptome specifice toxiinfecției alimentare. 

Astfel, patru pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost preluaţi în stare gravă, miercuri, în decurs de câteva ore, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, trei dintre ei decedând.

,,La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătații au fost anunțați verbal de DSP Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate. În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe baza de pește. În cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți. Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și un pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad.”, a transmis Ministerul Sănătății. 

Ministerul Sănătății a organizat imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la IML Iași.

Inspectorii DSP și DSVSA au verificat mânăstirea care ar fi oferit pacienților alimentele, dar au făcut verificări și la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, deoarece există și posibilitatea ca pacienții să se fi îmbolnăvit din cauza alimentelor servite în instituție, informează vremeanouă.ro. 


Comentarii Facebook