Tinerii sechestrați și torturați de polițiștii din București au murit. Ministrul de Interne: Nimeni nu dispare pentru că face reclamații


Cei doi tineri sechestrați și torturați de polițiști de la Secția 16 din Capitală au murit recent. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat informația și spune că se face ”ordine”.

Corpul de Control al ministrului realizează o acțiune de control la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar”, spune Lucian Bode, conform Digi 24.

O să vedeți, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Cei doi tineri le-au reproșat polițiștilor de la Secţia 16 din Capitală că nu poartă mască și au fost bătuți crunt. Cei nouă polițiști erau la un filtru organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti și stăteau fără mască. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut și au fost dezvăluite abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

Comentarii Facebook