Timișoara a ieşit din carantină. Ce spune medicul Virgil Musta despre decizia CJSU


Timișoara a ieşit din carantină. Ce spune medicul Virgil Musta despre decizia CJSU. Odată cu Timișoara au ieșit din carantină și cele patru localități care înconjurau orașul.

Cum a afectat carantina din Timișoara numărul de cazuri de coronavirus. Medicul Virgil Musta face lumină

Timișoara a ieşit din carantină în noaptea de miercuri spre joi. Din cele spuse de medicul Virgil Musta decizia carantinării nu a fost una fără rezultate, ci dimpotrivă. Numărul cazurilor de coronavirus s-au împuținat cu aproximativ 30%, cifră care face ca presiunea să mai scadă de pe spitale.

Înainte veneau în jur de 100, acum vin în jur de 70, iar am început să avem din nou locuri, pentru că a fost o perioadă de foc de două săptămâni. În continuare trebuie să fim foarte precauţi pentru că numărul de cazuri este încă mare”, a declarat Virgil Musta, medic Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, potrivit stirileprotv.ro.

Urmează controale ce vizează repectarea regulilor

De asemenea, de luni până joi, dacă incidenţa cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7 la mia de locuitori, programul magazinelor se va prelungi până la ora 21:00 iar ora limită pentru circulaţia fără adeverinţă sau declaraţie va fi ora 22:00.

Sper că timişorenii şi timişenii vor respecta restricţiile stabilite la nivel naţional şi că vom putea continua scăderea ratei de infectare şi fără prelungirea măsurii de carantinare. Organele abilitate vor verifica respectarea măsurilor în interiorul localităţilor, astfel că ridicarea carantinei nu poate conduce la o nerespectare a regulilor. Sistemul medical este încă supus unor presiuni foarte mari din cauza cazurilor grave care au nevoie de îngrijiri, aşadar, facem apel să vă îngrijiţi atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei dragi şi programaţi-vă pentru vaccinare”, a transmis prefectul Zoltan Nemeth.

Patronii de terase, dornici să reia activitatea

Proprietarii teraselor din Timișoara sunt nerăbdători să reînceapă activitatea.

Nu avem niciun sprijin de la stat. Bineînţeles, toţi angajaţii au fost în şomaj tehnic. Este bine că lucrăm şi şase ore, dar este foarte dificil pentru că practic ai pierdut singura ta sursa de venit, adică cina. Este tăiată cu totul şi te bazezi pe un prânz, la care oaspeţii noştri din corporate lucrează o mare parte acasă sau îşi iau la birou pachet”, a spus Alexandru Grigoruța, manager restaurant.

Comercianții se vaită că au ajuns în sapă delemn din cauza carantinei. 

Această carantină ne-a pus capac, a fost mai mult decât puteam duce. Terasele sunt singura noastră formă cât de cât de apropiere cu oaspeţii care au curajul să intre în locaţiile noastre. Oamenii trăiesc din credite sau resurse proprii, atât cât se poate”, a spus Corina Macri de la asociaţia patronală Horetim.


Comentarii Facebook