Sambata 26 Septembrie

Terasele sunt anunțate când vin echipele în control. Premierul schimbă strategia


Premierul Ludovic Orban cere controale la terase și vrea ridicarea autorizației de funcționare a celor care nu respectă regulile impuse de pandemie. 

Luăm în calcul intensificarea controalelor peste tot unde avem informații privitoare la încălcarea regulilor, inclusiv în ce privește cluburile și terasele care au program prelungit.

Avem la dispoziție și alte pârghii, suspendarea autorizației de funcționare. Aici am avea nevoie de sprijin mult mai serios din partea primarilor. Pentru multe tipuri de activități, autorizația de funcționare este emisă de primării.

Am solicitat instituțiilor cu atribuții de control să efectueze controalele brusc. Până acum controalele efectuate la multe terase, unde avem imagini, sesizări din partea clienților că nu se respectă regulile, când veneau controalele toată lumea respecta. E clar că au avut ponturi de la echipele de control”, a spus premierul.

Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, a spus premierul.

Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte tări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o anaiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm asftel de decizii”, a spus premierul.

.

Comentarii Facebook