Tancurile ruseşti, distruse uşor de armata ucraineană din cauza unui defect de fabricaţie. Problema, rezolvată în Occident cu decenii în urmă


Rușii au pierdut sute de tancuri în cele 64 de zile de la începerea invaziei în Ucraina. Experţii americani susţin că au identificat marea problemă a tancurilor ruseşti, care este un defect de fabricaţie.

Potrivit estimărilor independente, armata rusă ar fi pierdut 580 de tancuri de la începutul invaziei. Experţii americanii, citaţi de CNN, spun că tancurile ruseşti suferă din cauza unui defect de fabricaţie pe care ei îl numesc "efectul jack-in-the-box", o problemă pe care ţările occidentale au rezolvat-o în urmă cu decenii. Americanii se declară şocaţi de faptul că inginerii ruşi nu au sesizat defectul şi nu au remediat problema, scrie observatornews.ro.

„Defecţiunea" constă în faptul că tancurile ruseşti poartă multe obuze în turelă. Acest lucru le face foarte vulnerabile pentru că şi la cel mai mic şoc, cum ar fi o lovitură indirectă, obuzele din turelă pot exploda şi creea o reacţie în lanţ cu restul muniţiei din tanc. Un tanc precum cele folosite de armata rusă în Ucraina are un depozit de până la 40 de obuze. Tancurile fabricate în Occident au rezolvat această problemă de depozitare a muniţiei în urmă cu zeci de ani.

Defectul tancurilor poate fi o explicaţie şi pentru numărul mare de soldaţi pierdut de Rusia în Ucraina. În principiu, echipajul unui tanc rusesc este format din trei persoane: doi militari care stau în turelă şi unul care stă la manşă pentru a conduce. Astfel, pentru fiecare tanc pierdut în Ucraina se poate presupune că Rusia a pierdut şi cel puţin trei militari, scriu sursele citate. 

Comentarii Facebook