Mulți soldați ruși uciși în Ucraina, provin din Daghestan și Bureatia


Majoritatea soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina provin din republicile Daghestan din Caucaz și Bureatia din Siberia, potrivit datelor disponibile public, relatează The Moscow Times.

Jurnaliștii de la site-ul de investigații Mediazona au reușit să identifice peste 300 de ofițeri ruși uciși în Ucraina, în pofida secretomaniei extreme a Moscovei în ceea ce privește pierderile înregistrate în timpul „operațiunii militare speciale” ordonate de președintele Vladimir Putin pe 24 februarie, potrivit hotnews.ro.

Mediazona a găsit detalii despre 1.744 de soldați și 317 ofițeri ruși uciși în Ucraina după ce investigatorii săi au cercetat sute de declarații oficiale, știri și postări de pe rețelele sociale despre moartea militarilor trimiși de Moscova să lupte în țara vecină.

Rusia continuă să ascundă numărul militarilor uciși în Ucraina. Numărul îl depășește pe cel prezentat de ultimul bilanț anunțat la sfârșitul lunii martie de ministerul Apărării de la Moscova care vorbea 1.351 de morți și 3.825 de răniți.

Se crede însă că bilanțul real este mult mai mare, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, estimând luni că aproximativ 15.000 de militari ruși și-au pierdut până acum viața în timpul luptelor din Ucraina. Jurnaliștii de la Mediazona afirmă de asemenea că Rusia a pierdut de asemenea cel puțin 500 de militari din forțele sale de elită precum pușcașii marini și membrii forțelor speciale, precum și cel puțin 20 de piloți.

Din punct de vedere geografic, Daghestanul, o republică din zona Caucazului cu o populație majoritar musulmană la fel ca Cecenia învecinată, a înregistrat cele mai multe victime, cu 125 de militari uciși în acțiune. Din punct de vedere geografic, Daghestanul, o republică din zona Caucazului cu o populație majoritar musulmană la fel ca Cecenia învecinată, a înregistrat cele mai multe victime, cu 125 de militari uciși în acțiune. Ca număr de victime, Daghestanul este urmat de Bureatia, o republică din sudul Siberiei aflată la est de lacul Baikal, care a raportat 85 de morți. Regiunea Volgograd din sudul Rusiei a înregistrat 66 de militari uciși, potrivit datelor Mediazona.

Daghestanul și Bureatia sunt două dintre cele mai sărace republici din Rusia, având un PIB pe cap de locuitor apropiat de cel al Bhutanului, respectiv Republicii Capului Verde, spun sursele.


Comentarii Facebook