Tânără obligată să-și execute propria mamă, după ce femeia şi-a ucis soţul abuzator


Una dintre cele mai barbare legi ale regimului iranian! O fiică și-a executat propria mamă dând cu piciorul în scaunul care o susținea în timp ce era spânzurată, în Iran. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Maryam Karimi a fost condamnată la moarte pentru că și-a ucis soțul, care ar fi supus-o ani de zile la abuzuri și a refuzat să-i acorde divorțul. Tatăl ei și singura rudă, Ebrahim, a făcut tot posibilul pentru a rezolva problema în mod pașnic, dar nu a reușit să-și convingă ginerele încăpățânat, așa că și-a ajutat fata abuzată să comită crima, relatează Mirror.

Pe 22 februarie anul trecut, Maryam și Ebrahim trebuiau să fie executați, dar spânzurarea a fost amânată din motive necunoscute. Conform concepției Iranului cu privire la legea islamică, rudele victimelor crimei, mai degrabă decât statul, decid pedeapsa ucigașului. Iertarea este, de asemenea, o opțiune, una care este surprinzător de populară.

Câteva săptămâni mai târziu, fiica lui Maryam, în vârstă de 19 ani, a fost dusă la închisoarea centrală Rasht pentru a participa la executarea propriei mame, aruncându-i acesteia scaunul de sub picioare, când era spânzurată. Ebrahim a primit o amânare temporară, dar gardienii s-au asigurat că acesta își vede fiica. În iunie anul acesta, Ebrahim a fost ucis în aceeași închisoare în care a fost omorâtă fiica lui, notează sursa citată.

Codul penal iranian nu numai că are pedepse inumane, dar promovează și violența asupra societății. Au pus copilul într-o situație imposibilă, în care ei spun că „mama ta ți-a ucis tatăl și el este cel care îi va decide soarta”, a declarat Directorul Iranului pentru Drepturile Omului, Mahmood Amiry-Moghaddam.

Comentarii Facebook