România cumpără rachete antiaeriene portabile în valoare de 680 de milioane de euro


Armata Română va cumpăra sisteme moderne de rachete antiaeriene portabile similare celor cu ajutorul cărora ucrainenii decimează flotele de aeronave de luptă rusești.

Este vorba despre sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune, portabile (MANPAD). 

Documentele publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că licitația MApN are o valoare maximă estimată de 677.298.000 de euro fără TVA. Concret, Armata Română va achiziționa 231 sisteme de rachete antiaeriene destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Forţelor Aeriene şi Comandamentului pentru Operaţii Speciale, dar și o serie de echipamente auxiliare.

87 sisteme pentru antrenament

Este vorba de 87 sisteme pentru antrenament, 19 stații mobile pentru verificări, 23 echipamente auxiliare pentru detectare defecte, 66 seturi de echipamente mentenanță de nivel luptă, 20 seturi de echipamente mentenanță de nivel intermediar, 87 seturi materiale didactice, 1 simulator instruire instituțională, 10 rachete testare operațională, 148 interfețe C2 și 1 set de materiale didactice pentru instruire instituționalizată.

Se anticipează semnarea a unuia sau a două contracte subsecvente, în funcție de alocațiile bugetare, de posibilitățile furnizorului de livrare (conform ofertei acestuia) și de necesitățile operaționale. CN ROMTEHNICA SA achiziționează în numele și pe seama U.M. 02550 București, conform prevederilor art. 60 din Legea nr. 346/2002”, se arată în anunțul publicat pe SEAP, citat de Adevărul.

Comentarii Facebook