Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Imagini terifiante cu luptele din Herson. Ucrainenii lovesc strategic podul de peste Nipru


Președintele Ucrainei a anunțat marți, 30 august, că în „arpoape întreaga” regiune Herson din sudul țării, ocupată de forțele ruse, se dau „lupte interzise”, transmite AFP. 

Imagini cu bombardamente din Herson, Harkov și Nova Kahovka a u fost publicate online. 

Toată ziua şi noaptea de luni s-au semnalat explozii puternice în regiunea Herson, a făcut cunoscut conducerea de la Kiev la informarea de dimineaţă. 

Forţele armate ucrainene au început acţiuni ofensive pe diverse direcţii”, a mai anunţat preşedinţia, susţinând că au fost distruse mai multe depozite de muniţii şi toate podurile mari peste Nipru.

Oleksii Arestovici, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat într-un video interviu că forțele ucrainene bombardau de asemenea feriboturile din regiunea Herson pe care Moscova le folosește pentru a alimenta teritoriul ocupat de ruși pe malul vestic al râului Nipru. Însă a avertizat ucrainenii să nu se aștepte la o victorie rapidă în sud, transmite The Guardian.

Contraofensiva ucraineană anunţată luni vizează recucerirea oraşului Herson, care înainte de războiul declanşat de Rusia avea 280.000 de locuitori, notează Agerpres. 

Regiunea Herson este vitală pentru agricultura Ucrainei şi are şi un rol strategic, fiind vecină cu peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014 şi folosită ca bază pentru invazia actuală.

Moscova a susţinut luni seara că a oprit ofensivele ucrainene, care „au dat greş lamentabil” în Herson şi în regiunea alăturată Nikolaev. AFP precizează că afirmaţiile părţii ruse nu au putut fi verificate imediat din surse independente.


Comentarii Facebook