Sunet continuu de alarmă aeriană de Ziua Independenței în Ucraina. Temerile de bombardamente au crescut în toată țara


Sunetul înspăimântător ar fi pornit dimineața, începând cu ora 6:55.Potrivit unei hărți care arată zonele în care a fost dată alarma, o alertă aeriană a fost anunțată pe tot teritoriul ucrainean.

Excepțiile au fost regiunea Crimea, care este momentan ocupată de forțele ruse, și regiunea Kherson, conform site-ului Pravda.

Ucraina sărbătorește Ziua Independenței pe 24 august, dar anul acesta, data marchează și șase luni de la începutul invaziei țării de către Rusia.

Citește și: Ucraina sărbătorește astăzi, 24 august, Ziua Independenței: „Am atins (ca și popor) cel mai mare nivel de unitate naţională”

În mod normal, o paradă militară imensă este organizată în centrul Kievului, dar de această dată nu se va organiza nicio sărbătoare. În schimb, tancurile rusești distruse sau capturate au fost expuse pe strada Kreshatik din centrul capitalei ucrainene, a relatat BBC News.

Din cauza temerilor că Rusia ar putea folosi aniversarea națională pentru a bombarda orașele din Ucraina, evenimentele publice din Kiev au fost interzise timp de două zile, iar locuitorii au fost rugați să ia alarmele aeriene în serios, potrivit sursei citate.


Comentarii Facebook