Miercuri 24 Aprilie

SUA au testat o rachetă balistică intercontinentală pentru „a garanta eficienţa armamentului nuclear din arsenalul american”


Forțele aeriene americane au testat marți o rachetă balistică intercontinentală care poate fi echipată cu încărcătură nucleară și are o rază de acțiune de peste 9.660 de kilometri, împotriva oficialilor. 

Racheta balistică, denumită „Minuteman III”, a fost lansată din Baza Forțelor Aeriene Vandenberg din California, pe o distanţă de aproximativ 6.800 km, până la o zonă de testare din apropierea Insulelor Marshall.

Racheta a fost lansată „pentru a demonstra capacitatea forțelor nucleare americane și a garanta letalitatea și eficienţa armamentului din arsenalul Statelor Unite”, a punctat un comunicat al Forțelor Aeriene.

Acest test face parte din activitățile de rutină menite să asigure că armamentul Statelor Unite este unul sigur, fiabil și eficient, dar şi pentru a descuraja orice ameninţare nucleară și a ne linişti aliații. Astfel de teste au mai avut loc în trecut, iar acesta nu este un rezultat al tensiunilor actuale de la nivel mondial”, a continuat comunicatul, potrivit nbcnews.com.


Comentarii Facebook