STUDIU: Ceaușescu rămâne cel mai apreciat președinte al României


Un studiu realizat recent de către Isntitutul de Studii Sociale arată că, deși au trecut 29 de ani de la Revoluție, Nicolae Ceaușescu rămâne cel mai apreciat președinte al României.

Astfel, respondenţii studiului au fost întrebaţi ce părere au despre preşedinţii pe care i-a avut România, iar câştigător detaşat este Nicolae Ceauşescu. 

64,3% dintre români au răspuns că o părere bună despre Nicolae Ceauşescu, în timp ce numai 31,7% au declarat că au o părere proastă. Unul din cinci români are chiar o părere excelentă despre fostul preşedinte comunist. 45% dintre aceştia au mai puţin de 49 de ani, adică provin din generaţiile care aveau sub 20 de ani în Decembrie 1989, potrivit realitatea.net.

Singurul preşedinte care mai adună cel puţin 50% din părerile pozitive este actualul preşedinte, Klaus Iohannis. 

La polul opus, cel mai puţin apreciat preşedinte pe care l-a avut România este Ion Iliescu. 63,1% din respondenti au o părere proastă despre Ion Iliescu, în timp ce 33,9% spun că au o părere bună.

De asemenea, mai mulți români îl apreciază pe Traian Băsescu decât pe Emil Constantinescu. 54,5% din cei care au participat la studiu au o părere bună despre Băsescu şi 52,1% despre Emil Constantinescu.

Cercetarea a fost efectuată la nivel naţional pe un eşantion de 1.065 de respondenţi. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia în vârstă de peste 18 ani din România, iar eroarea maximă este de +/-3 %. 

Comentarii Facebook