România, codașă în clasamentul mondial al generozității. Ce ne trage în jos


România se clasează pe locul 102 din 144 de ţări în ediţia din 2018 a clasamentului mondial al generozităţii, întocmit de către Charities Aid Foundation, o fundaţie cu sediul la Londra.

Astfel, cea de-a noua ediţie a CAF World Giving Index a folosit date obţinute între 2013 şi 2017, pornind de la proporţia de cetăţeni dintr-o ţară care au anunţat că au ajutat un străin, au donat bani şi au participat la acţiuni de voluntariat în cursul lunii care a precedat răspunsurile la chestionarul fundaţiei.

În 2018, în indexul mondial al generozităţii realizat de Charities Aid Foundation, Indonezia, care, în anii trecuţi, s-a plasat pe locul al doilea, a ajuns pe primul loc, cu mai mult de jumătate dintre răspunsuri (59%) indicând deschiderea spre ajutarea concetăţenilor, conform mediafax.

Topul este completat de Australia, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii, cu 58%.

Potrivit clasamentului, România, cu 27%, se situează pe locul 102 din 144 de ţări.

România a punctat destul de bine la secţiunea dedicată ajutării necunoscuţilor (54%), clasament în care ţara noastră s-ar plasa pe locul 56. Dacă, în ce priveşte donaţiile în bani, românii s-au arătat destul de prezenţi, 20% declarând că au oferit diverse sume străinilor, în domeniul implicării în activităţi de muncă voluntară, România a ieşit spre capătul clasamentului, doar cinci alte ţări plasându-se mai jos.

Locul 139 ocupat de România la această secţiune a fost adus de un procent de numai 6% de răspunsuri pozitive la interogaţia privind voluntariatul.


Comentarii Facebook