Rusia testează noi arme avansate chiar de Crăciun. Ce anunță Putin


Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat că a supervizat, miercuri, testarea sistemului de rachete hipersonice Avangard.

Astfel, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a urmărit miercuri testarea cu succes a noului sistem de rachete hipersonice Avangard, ce pot fi dotate cu ogive nucleare sau convenţionale, a anunţat Kremlinul, potrivit agenţiei de ştiri RIA.

Liderul de la Kremlin a urmărit testul, care a avut loc în Orientul Îndepărtat rus, din incinta unui complex militar din Moscova.

Putin a anunţat că Rusia va desfăşura anul viitor primul său regiment de rachete hipersonice, aceasta însemnând că ţara sa are acum un nou tip de armă strategică, relatează agenţia Reuters.

Acest test, care tocmai s-a încheiat, s-a desfăşurat cu succes”, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni guvernamentale. ”Începând de anul viitor, 2019, forţele armate ale Rusiei vor avea noul sistem intercontinental strategic Avangard... Este un mare moment în viaţa forţelor armate şi a ţării. Rusia a obţinut un nou tip de armă strategică”, a mai spus Putin, conform agerpres.ro.

Rusia a afirmat că noul sistem de rachete, una dintre noile arme anunţate de către Putin în martie, dispune de un grad înalt de manevrabilitate, permiţându-i să evite uşor sistemele de apărare anti-rachetă. 

Putin a anunţat încă din martie că Rusia dezvoltă o serie de noi arme inovatoare, inclusiv sistemul Avangard, afirmând că aceste rachete hipersonice pot lovi ţinte din întreaga lume şi pot evita sistemele antirachetă americane. 

Comentarii Facebook