Sambata 31 Octombrie

Starea de alertă, prelungită a treia oară. Hotărârea privind prelungirea va fi discutată


Hotărârea privind prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile prin Hotărâre de Guvern va fi discutată vineri.

Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, conform proiectului de HG, ce va fi discutat vineri.

România a intrat în stare de alertă în 15 mai, iar aceasta este cea de-a treia prelungire a stării de alertă, după cele din 15 iunie și 15 iuli. În prezent, sunt închise restaurantele și cinematografele, dar funcționează mall -urile, terasele și magazinele, cu obligativitatea purtării măștii. Întrunirile publice sunt limitate la 50 de persoane în aer liber şi 20 la interior.

Ținând cont de creșterea numărului de cazuri administrațiile locale au posibilitatea de a institui purtarea măștii în zonele aglomerate și de a limita programul teraselor. 

.

Comentarii Facebook