Sorin Ovidiu Vîntu, despre stilul cheltuitor al românilor: ”Am trăit şi vom trăi până la sfârşitul etniei noastre cu mult peste posibilităţi!” - VIDEO


Sorin Ovidiu Vîntu, unul dintre cei mai bogați români în 2008, cu o avere estimată atunci la 800 milioane euro, a comentat pe marginea plăcerii românilor de a triăi multe peste posibilitățile lor financiare, în comparaţie cu occidentalii.

Acesta spune că românii nu sunt occidentali, nu sunt nici măcar răsăriteni, ci balcanici, astfel că plăcerile vieţii sunt mai importante decât orice altceva.

Zilele trecute, un înalt oficial al Băncii Naţionale a ieşit să ne spună că trăim cu mult peste posibilităţi. Domnul acela avea dreptate. Dintr-un punct de vedere! Dintr-un alt punct de vedere, domnul acela nu cunoaşte naţia din care provine. Noi nu suntem occidentali, nu suntem nici răsăriteni, noi suntem populaţie balcanică!

Eram în Creta, la o tavernă. Am comandat ospatarului mai multe feluri de mâncare, vreo șase - șapte… să gust din fiecare câte ceva. După un timp a venit ospătarul cu brațele pline de farfurii, le pune pe masă, după care îmi dă un ghiont! Mă uit aşa.. în sus… la el, era un grec mare, solid. Şi el îmi face semn cu degetul, să mă uit în spate. Mă uit, un tip sfrijit, gălbejit, mânca un ou! Şi ospătarul, disprețuitor…

Ăștia suntem noi, balcanicii, hedonişti, iubim plăcerile vieţii, iubim o femeie frumoasă, femeile iubesc bărbaţii virili, bărbaţii care arată cât un munte, puternici. Ne place să mâncăm, mult! Unora, de fapt majorităţii, le place băutura, să bea mult! Ca la Nunta Zamfirei, trei zile şi trei nopţi! Ăștia suntem noi! Dacă mai avem 10-15-20 de lei, cumpărăm ceva frumos femeii pe care o iubim! Sau femeia care iubeşte un bărbat sau vrea să fie iubită de un bărbat cu ultimii bani îşi cumpără un parfum, un ruj, o fustă ceva! Iubim bucuriile vieţii, la ziua de mâine nu ne gândim! Într-o familie, în general, femeile sunt mai îngrijorate de ziua de mâine, dar nici ele nu dau pe dinafară.

Da, am trăit şi vom trăi până la sfârşitul etniei noastre cu mult peste posibilităţi! Şi, sincer să fiu, al dracu’ de mult îmi place chestia asta! Nu sunt pe economie, să iau fiecare factură, fiecare leu… Nu e în firea mea! Şi nu pot lupta contra firii mele. Aşa cum scorpionul nu se poate împiedica să înţepe, la fel nici eu, balcanicul, nu mă pot împiedica să gust bucuriile vieţii”, a spus SOV.

Comentarii Facebook