Fiul șefului LPF, Mario Iorgulescu, condamnat la închisoare! Avocații spun că suferă de leziuni cerebrale și nu înțelege procesul


Avocații lui Mario Iorgulescu au depus o cerere de recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție, susținând că tânărul suferă de leziuni cerebrale din copilărie și nu înțelege complet procesul în care este implicat. Mario Iorgulescu, care fusese condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor și conducere sub influența alcoolului și a drogurilor în legătură cu un accident din 2019, soldat cu moartea unei persoane, a plecat în Italia și a introdus recursul prin intermediul avocaților săi.

În sala de judecată, avocatul lui Mario Iorgulescu a subliniat că tânărul este afectat de afecțiuni cerebrale ireversibile, confirmate și de un consult medical din Italia. Acesta a argumentat că Mario Iorgulescu nu poate participa activ la proces din cauza acestor afecțiuni, care îi afectează înțelegerea procesului penal și capacitatea de a fi judecat în mod adecvat.

Avocații au insistat asupra faptului că leziunile cerebrale suferite de Mario Iorgulescu îl fac incapabil să înțeleagă pe deplin implicațiile procesului și să participe activ la apărarea sa. Ei au subliniat necesitatea de a lua în considerare aceste aspecte în cursul procedurii legale.

Recursul depus la Înalta Curte de Casație și Justiție aduce în discuție o serie de aspecte legate de capacitatea lui Mario Iorgulescu de a fi judecat în mod corect, având în vedere afecțiunile sale medicale. Este de așteptat ca instanța să analizeze atent argumentele prezentate de avocați înainte de a lua o decizie în acest caz sensibil.

Este un aspect învederat inclusiv în faţa instanţei de apel. Este un dispozitiv medical performant, care a relevat, din păcate, aceste afecţiuni ireversibile de care suferă şi au avut un rol (în producerea accidentului – n.r.). Se află în imposibilitatea de a participa efectiv la un proces penal, că nu înţelege ce se întâmplă”, a spus avocatul la ieşirea din sala de judecată, potrivit Agerpres.

Avocații lui Mario Iorgulescu au solicitat și modificarea încadrării legale a cazului, argumentând că acesta nu ar trebui să fie judecat pentru omor în legătură cu accidentul auto. Instanța supremă a amânat luarea unei decizii în ceea ce privește recursul în casație, stabilind următoarea audiere pentru data de 11 aprilie.

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul din 2019, în urma căruia a decedat o persoană. În mod inițial, el fusese condamnat la o pedeapsă mai mare, de 15 ani și 8 luni, însă aceasta a fost ulterior redusă.

Accidentul a avut loc în 2019, când Mario Iorgulescu, aflându-se sub influența alcoolului și a cocainei, a provocat un accident mortal. El conducea cu viteză mare și a pătruns pe contrasens într-o intersecție din București, ceea ce a dus la decesul conducătorului celuilalt vehicul.

Comentarii Facebook