Sorin Cîmpeanu: „Luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă”


Ministrul Educației a anunțat că ziua de 29 noiembrie ar putea fi declarată zi liberă, iar 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate localităţile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică.

Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „90% dintre elevii și preșcolarii din România vor merge la școală în format fizic"

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, pe 19 noiembrie, că Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la școală a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial. Astfel, 90% dintre elevii și preșcolarii din România, vor merge la școală în format fizic.

De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe)”, a spus Sorin Cîmpeanu.

1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


Comentarii Facebook