Mâine va ajunge în școli prima tranșă a testelor de salivă. Elevii vor fi testați pentru COVID în fiecare luni și joi


Mâine va ajunge în școli prima tranșă a testelor de salivă. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Primele teste de salivă comandate de statul român ajung în țară joi

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul audierilor din Parlament pentru formare noului Guvern.

Primul termen de livrare este azi... Azi dimineață am aflat că din cauza unor probleme de transport internațional livrarea se va face mâine la IGSU", a explicat Cîmpeanu.

Următorul lot de teste va ajunge în România în prima parte a lunii decembrie.

Livrarea în teritoriu se face eșalonat astfel încât testele să ajungă în școli în 24 de ore.

Testele vor ajunge în şcoli

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spaţii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.


Comentarii Facebook