Miercuri 1 Februarie

Sorin Cîmpeanu, anunț despre o posibilă întoarcere a elevilor în bănci, în școlile cu rată mică de vaccinare


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu propune ca în localitățile în care incidența este sub 3 la mie să se renunțe la pragul de vaccinare al profesorilor.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că propunerea trebuie aprobată de autoritățile sanitare.

În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural în care nu sunt infectați, dar nici suficient de mulți vaccinați, să poată deschide școala cu prezență fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În prezent, școlile pot funcționa cu prezență fizică dacă profesorii sunt vaccinați în proporție de 60%.

Duminică, ministrul a explicat că a avut de ales între varianta de a nu deschide nicio școală și nicio grădiniță „multe săptămâni de aici încolo”, aceasta fiind ipoteza de la care s-a plecat, sau a le deschide pe toate cu prezență fizică, ceea ce ar fi însemnat negarea pandemiei.

Trebuia să existe un criteriu de departajare. Este o variantă de compromis, un criteriu cu foarte multe neajunsuri, dar asigură un mediu mai sigur pentru elevi și profesori. Protejează mai mult profesorii pentru că medicii spun că cei vaccinați iau mai greu virusul și transmit mai greu virusul. Profesorii care își iubesc elevii au înțeles că printr-un singur gest, al vaccinării, își pot ajuta într-o manieră directă elevii”, spunea ministrul interimar al Educației.


Comentarii Facebook