Primarul Constanței: „Ne uităm cu invidie la Cluj, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța”


Primarul Vergil Chițac a declarat azi, pe Facebook, faptul că nu va ceda în fața celor care vor ca zona peninsulară să fie plină de mașini. Edilul pare deranjat de laudele aduse municipiului Cluj-Napoca de către constănțeni. 

Reacția vine după ce președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Septimiu Bourceanu, a spus, tot pe Facebook, că a discutat cu primarul și că se ia în calcul modificarea regulamentului.

Constanța e un oraș fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână așa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat să tragă sforile pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba de familiile care au câte 2,3 mașini și care vor să și le parcheze pe toate sub nas, și de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienților accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate.

Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru”, a spus primarul Constanței, conform ct100.ro

Acesta a asigurat încă o dată că nu va ceda în fața acestor comportamente care i-au blocat în timp mai bine de 20 de ani.

Ajunge cu mentalitatea asta păguboasă. Acum lucrăm pentru Constanța așa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. Pot urla ei cât vor, pentru că pur și simplu nu au dreptate.

Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de mașini), am inițiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem mașini în fața casei. Iar pe undeva e și normal, din moment ce vechiul regulament acorda 3800 de avize de acces. Halal zonă pietonală.

Să lămurim: amânarea implementării regulamentului nu o poate dispune decât instanța (pentru nelegalitatea acestuia) sau Consiliul Local (din lipsă de orice urmă de bun-simț). Așa că vă invit pe toți constănțenii să vă spuneți părerea, poate vă aud și domnii consilieri: pe străduțele din zona peninsulară vreți zonă pietonală sau parcare?”, a mai scris primarul Vergil Chițac.


Comentarii Facebook