Soldații britanici nu mai au voie să folosească aplicația WhatsApp. Oficialii se tem că „informațiile militare” ar putea fi accesate de hackeri


Oficialii Armatei britanice le-au interzis soldaților folosirea aplicației de socializare WhatsApp din cauza temerilor că hackerii ruși ar putea pirata platforma pentru a obține informații importante din punct de vedere operațional.

Tot personalul trebuie să înceteze să mai folosească serviciul de mesagerie online în scopuri profesionale, sau se vor confrunta cu măsuri disciplinare. Un document al Ministerului Apărării care confirmă interdicția a spus că există „preoupări semnificative de securitate” în legătură cu utilizarea aplicației în cauză, scrie Daily Mail.

Ordinul,care este deja în vigoare, vine după ce Daily Mail a raportat în weekend că Rusia se folosea de datele de pe un telefon mobil din Marea Britanie pentru a selecta ținte de atac aerian în Ucraina. 

Soldații britanici nu mai au permisiunea de a folosi WhatsApp

Un atac cu rachetă de croazieră, care a avut loc duminică trecută asupra unei tabere de antrenament pentru luptători străini, şi care a ucis 35 de persoane și a rănit alte 134, a fost inițiat după ce numerele din Marea Britanie se pare că au „aprins” o rețea telefonică ucraineană care acoperă baza.

Prim-ministrul, secretarul apărării, ministrul de externe și ministrul de interne folosesc toți platforma, iar comunicările lor ar fi putut fi vizate de Kremlin. Aseară, WhatsApp a insistat că sistemul său este securizat și că guvernele nu pot intercepta mesajele și apelurile personale. Cu toate acestea, surse de securitate au spus că ofițerii de informații din Marea Britanie și SUA au interceptat apeluri WhatsApp și au localizat expeditorii de mesaje în scopuri de securitate națională. Se consideră foarte probabil ca Rusia să fi dobândit aceeași capacitate.


Comentarii Facebook