Comisia Europeană: Minorii neînsoțiți din Ucraina pot să ajungă victime ale traficului de persoane


Copiii ucraineni care fug din țară din cauza invaziei ruse sunt în pericol să devină victime ale traficului de carne vie, a atras atenția luni, 21 martie, comisarul european pentru migrație, Ylva Johansson, potrivit Reuters.

Într-o conferință de presădin Estonia, Ylva Johansson a spus că aproximativ jumătate dintre cei 3,3 milioane de ucraineni care și-au părăsit țara de la începutul rpzboiului sunt copii.

Ucraina are un număr destul de mare de orfani și de copii născuți din mame surogat care nu au fost ridicați de părinții lor. Acest lucru crește riscul ca ei să fie răpiți sau să devină victime ale adopțiilor forțate, a spus oficialul european, notează Agerpres.

Există un mare risc ca minorii vulnerabili să ajungă victime ale traficului de fiinţe umane”, a declarat comisarul european.

Până acum, au existat destul de puțini copii neînsoțiți raportați la granițele UE și câteva relatări despre cazuri de trafic de persoane, a mai spus Ylva Johansson.

10 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele în Ucraina din cauza războiului devastator purtat de Rusia, a spus duminică Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, citat de AFP. Sâmbătă, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a precizat că 3,3 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului, iar alte 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

Cel puțin 902 civili și-au pierdut viața în războiul din Ucraina, de la începutul invaziei ruse în 24 februarie până sâmbătă, 19 martie, potrivit Biroului Înaltului Comisar ONU pentru refugiați (OHCHR). Însă, datele preluate și publicate de Reuters sunt ptobabil mult sub bilanțul real al conflictului, deoarece OHCHR precizează că nu a fost în măsură să preia sau să verifice rapoarte privind numărul victimelor în unele orașe atacate, cum ar fi Mariupol.


Comentarii Facebook