Joi 23 Martie

Şoferii ale căror permise expiră în ianuarie 2023, sfătuiţi să facă programare cu 2 luni înainte pentru a le reînnoi


MAI le recomandă șoferilor cărora le expiră permisul de conducere în luna ianuarie 2023 să-și facă programare cu cel puțin două luni înainte de a-l reînnoi. În luna ianuarie 2023, în județul Călărași  expiră 2.847 de permise de conducere, lucru care va aglomera ghișeele.

Autoritățile fac apel la șoferi să se programeze din timp la ghișee și să solicite preschimbarea permiselor înainte de expirarea valabilității cu două luni înainte. 

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative”, a transmis Ministrerul Afacerilor Interne (MAI). 

Ce trebuie să ştiţi pentru schimbarea permisului de conducere

  1. Efectuarea programărilor online (www.drpciv.ro – programări online);
  2. Achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.);
  3. Pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).

După depunerea documentelor, şoferii vor primi dovada de circulaţie până la obţinerea noului permis. Noul permis de conducere va sosi prin intermediul Poștei Române, iar termenul de livrare este între 5 și 15 zile.


Comentarii Facebook