Dictatorul de la Moscova, îngrijorat de aspectul său. Putin face baie din extract de coarne de cerb și călătorește doar însoțit de medici


De la începutul mandatului său de președinte, dictatorul de la Moscova a exploatat din plin imaginea unui om activ, „în floarea vieții”. Deși are 70 de ani, în spațiul public rus Putin este văzut drept un macho, pasionat de sporturile ecvestre. 

Jurnaliștii ruși de investigație raportează că președintele Vladimir Putin este însoțit de zece medici în călătorii, iar el însuși este interesat de medicina alternativă - de exemplu, să facă băi cu extract din de coarne de cerb.

Jurnaliștii site-ului de investigații Project Media au ajuns la concluzia că în 2016-2017, președintele rus  a fost însoţit în medie de cinci medici. În noiembrie 2016, Putin nu a apărut în public timp de cinci zile - iar în această perioadă, 12 medici l-au vizitat pe liderul de la Kremlin.

Până în 2019, scrie ziarul, Putin a fost însoțit în medie de nouă medici. Publicația notează că alături de președinte a fost văzut cel mai des medicul oncolog Evgeny Selivanov, specialist și în probleme de tiroidă, notează Antena 3. 

Publicația vorbește și despre interesul lui Putin pentru băile cu extract de coarne de cerb, după cum informează și cotidianul ucrainean, Pravda. După cum notează Proiekt, odată cu vârsta, Putin a început să manifeste interes, inclusiv pentru medicina alternativă. Redacția, care îl citează pe cunoscutul lui Putin, scrie că acesta face băi de coarne, despre care i-a spus actualul ministru rus al Apărării, Serghei Șoigu (nu există dovezi convingătoare ale beneficiilor acestora). Astfel, datorită interesului lui Putin, băile de coarne și modalitățile similare netradiționale de a prelungi tinerețea au devenit populare printre alți oficiali de top.

Cerbilor din Siberia li se taie coarnele pentru sângele care ar avea proprietăți miraculoase. Fermierii ruşi cresc turme întregi doar pentru coarne. Sângele scurs din acestea are puteri tămăduitoare, cred oamenii locului. Dar numai dacă sunt tăiate la momentul potrivit, susţin ei. Aşa că fermierii fac asta o dată pe an şi scurg sângele din coarne. Animalele nu suferă, spun ei, căci coarnele le cresc în fiecare an. 

Deşi practica datează de sute de ani şi este extrem de răspândită, eficienţa extractelor din coarne de cerb nu este dovedită ştiinţific. 

Comentarii Facebook