Serviciile secrete din Occident știau despre invazia Rusiei în Ucraina încă din vară


Intenţia Rusiei de a începe războiul în Ucraina era cunoscută de serviciile secrete occidentale încă din vara anului 2021, susţine un oficial al serviciilor la BBC Ucraina. 

Intenţia Rusiei de a invada Ucraina era deja cunoscută de serviciile secrete occidentale încă din vara anului 2021, susţine un oficial al serviciilor la BBC Ucraina, explicând: „În vară, am văzut un mic grup de înalţi oficiali ruşi care plănuiau o invazie pe scară largă. De obicei, serviciile secrete nu-şi dezvăluie datele, dar pe măsură ce invazia se apropia, ofiţerii de informaţii occidentali au luat o decizie fără precedent: să spună lumii ce ştiau”.

Potrivit BBC Ukraine, „cu câteva luni mai devreme, serviciile au tras un semnal de alarmă şi au încercat să oprească războiul, a cărui amploare fusese confirmată în mod repetat”, a spus sursa.

Colectarea şi analiza datelor a fost o sarcină comună a Statelor Unite şi a Regatului Unit. Originea exactă a informaţiilor rămâne secretă, dar oficialii susţin că au obţinut-o din diverse surse”, mai spune BBC, citat de Mediafax.

Comentarii Facebook