Se reia vaccinarea cu AstraZeneca în Spania și Germania


Spania va relua miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu serul anglo-suedez AstraZeneca. Același lucru îl va face și Germania, după concluziile Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) care relevă că acest vaccin este „sigur și eficace”.

Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri”, a declarat MInistrul Sănătății din Spania, Carolina Darias, în cursul unei conferinţe de presă, la patru zile după suspendarea preventivă, explicând că autorităţile ar trebui să decidă acum „grupurile care vor primi acest vaccin”.

Și Germania a anunţat că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, potrivit ministrului Sănătăţii, Jens Spahn.

Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri”, a declarat presei ministrul german.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este „sigur şi eficace” şi „nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge.


Comentarii Facebook