Scrisoarea unui băiețel de 9 ani, pentru mama sa ucisă de ocupanții ruși: „Voi încerca să fiu un băiat bun, ca să vin la tine în Rai”


Mamă. Această scrisoare este un cadou pentru tine de 8 martie”, așa își începe scrisoarea către ființa pe care o iubea cel mai mult pe lume, un băiețel de 9 ani din Ucraina. Femeia încerca să-și salveze băiatul de război, fugind cu mașina din Hostomel, la câțiva kilometri nord de Kiev, însă speranța Galynei de a avea o viață mai bună a fost distrusă de un atac al rușilor. 

Trupele ruse au deschis focul asupra mașinii lor, mașină în care se aflau doar civili, ucigând-o pe femeie. Anatoly, sau Tolya cum îi spuneau apropiații, a fost salvat de alți oameni care fugeau de bombardamente și dus la adăpost, într-un subsol. Aflat în siguranță, micuțul a început să-și noteze gândurile pentru ființa cea mai dragă, mama pe care nu o va mai putea îmbrățișa niciodată, scrie publicația italiană Il Mattino. Scrisoarea băiețelului, dar și detaliile tragediei au fost făcute publice pe rețelele de socializare de prezentatoarea TV ucraineană Katya Osadchaya, scrie observatornews.ro

Mamă. Această scrisoare este un cadou pentru tine de 8 martie. Dacă tu crezi că m-ai crescut degeaba, atunci te înșeli. Mulțumesc pentru cei mai buni 9 ani din viața mea! Mulțumesc mult pentru copilărie! Ești cea mai bună mamă din lume. Nu te voi uita niciodată. Sper că ești fericită în Rai și sper să mergi în Rai. Ne vom vedea acolo. Voi încerca să fiu un băiat bun, ca să vin la tine în Rai. Te sărut, Tolya!", a scris băiețelul. 

mama.jpeg

Aproximativ 400 de locuitori din Hostomel, regiunea Kiev, sunt daţi dispăruţi după 35 de zile de ocupaţie rusă, a declarat, miercuri, şeful administraţiei militare locale, Taras Dumenko.El a spus că autorităţile inspectează în prezent subsolurile din zonă, conform Kyiv Independent.

Comentarii Facebook