Şcolile private rămân deschise, iar cele publice nu. Ce a spus ministrul Sorin Cîmpeanu


Unitățile de învățământ private nu se vor închide de luni, 25 octombrie, dar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că va fi modificată hotărârea și elevii din ”privat” vor face cursuri online, nu fizic cum s-a anunțat inițial.

Conform art. 8.1 - ca să fim clari - din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online.

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat.

Conform articolului 81 din hotărârea CNSU, prezenţa fizică a fost deja suspendată. Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotărârea de Guvern, lucru care a creat confuzie.

Ministerul Educaței - o spun încă odată - reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe cu privire la instituirea şi respectarea acestor decizii, precum cea din articolul 8.1, care suspendă prezența fizică, în şcoli şi grădinițe private”, a spus ministrul, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

Comentarii Facebook