Luni 5 Decembrie

„S-a auzit o pârâială. A luat-o casa la vale”. Familie, la un pas de tragedie: În miez de noapte, pământul de sub casă a luat-o la vale


O familie din Buzău a fost la un pas de tragedie după ce pământul de sub casă a luat-o la vale. Doar norocul a făcut să nu cadă locuința peste ei. Nu e prima dată când zona e afectată de alunecări de teren. Acum oamenii stau la rude şi, până vor găsi o soluţie permanentă, vor avea două module de tip container pe post de casă. 

În mijlocul nopţii, oamenii s-au trezit că pământul de sub ei o ia la vale. Au sărit din pat cum erau şi au fugit unde-au văzut cu ochii.  Problema nu era nouă, însă s-a agravat în ultimul an. Deşi casa se aplecase din cauza alunecării terenului, pereţii încă erau întregi. 

În pereţii casei s-au format cratere imense

Casa noastră e plecată de vreun an de zile. Acum două luni de zile s-a auzit o pârâială foarte mare”, declară proprietara casei, potrivit Observator. Iar acum a venit ultima picătură. În pereţi s-au format cratere imense, iar într-una dintre camere, tavanul s-a lăsat până aproape de pat. 

Alunecările de teren nu sunt o noutate în comună. De altfel, casa era printre ultimele încă locuite în zonă. „E o zonă unde nu acum s-a întâmplat acest fenomen, e de ani de zile. Au mai fost şi mulţi dintre ei le-au părăsit, au plecat”, spune primarul comunei Pârscov. 

Oamenii vor locui în două module de tip container

Oamenii n-au asigurare pentru locuinţă, iar de bani s-o repare nici nu poate fi vorba. Aşa că, cel puţin pentru moment, vor locui în două module de tip container puse la dispoziţie de primărie. „Am ajuns la o înţelegere să mutăm aceste module undeva într-o curte unde locuiesc ei acum. Să-i racordăm la reţeaua electrică, la apă, să aibă toate condiţiile”, explică primarul. 

Până atunci însă, cei patru membri ai familiei, printre care un minor de 16 ani şi un adult cu handicap, stau la rude. 

Sursa foto: Observator


Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook