Rușii abandonează în Ucraina lansatoare de rachete complet încărcate. Tehnica e foarte valoroasă - VIDEO


Armata rusă lasă în urmă și abandonează lansatoare de rachete complet utilate, unele în valoare de 13 milioane de dolari. 

Un alt sistem de rachete antiaeriene rusesc abandonat, model „Pantsir-S1”, capturat de forțele de apărare teritoriale locale/ucrainene în apropiere de Bashtanka în regiunea Nikolaev”, se arată pe un canal de Telegram.

În altă regiune, ”luptătorii poporului ucrainean au confiscat un sistem de rachete BM-21 Grad MRL. Rețineți că acest lansator de rachete este complet încărcat”.

Lansatoarele capturate sunt inscripționate cu litera ”Z”, semn al formețelor rusești. 

Nu se știe ce s-a întâmplat exact, dacă lansatoarele au fost abandonate intenționat sau pentru că rușii au rămas fără carburanți. Cert este că ambele teorii circulă tot mai mult. Se spune că rușii sunt demoralizați și nu mai vor să lupte, dar și că rămân fără carburanți.

Sistemul de rachete „Pantsir-S1” este unul extrem de performant. Abandonarea lui este un semn de slăbiciune

Panțir-S1 este prima versiune și este un sistem combinat de rachete sol-aer cu rază scurtă până la medie și cu arme de artilerie antiaeriene produse de KBP din Tula, Rusia . Sistemul este o dezvoltare suplimentară a 2K22 Tunguska și reprezintă cea mai recentă tehnologie de apărare aeriană prin utilizarea radarelor în trepte în fază atât pentru localizarea țintelor, cât și pentru urmărire. Deși sunt planificate să fie realizate mai târziu în 2019, doar 112 dintre cele 200 realizate continuă să funcționeze datorită realizării de modele mai noi și mai eficiente.

Panțir-S1 a fost proiectat pentru a asigura apărarea în puncte a instalațiilor militare/ industriale/ administrative împotriva aeronavelor, elicopterelor, munițiilor de precizie, rachetelor de croazieră și a UAV-urilor; și pentru a oferi o protecție suplimentară unităților de apărare a aerului împotriva atacurilor aeriene inamice care folosesc muniții de precizie, în special la intervale mici până la extrem de mici.

Comentarii Facebook