Ruptură între Dragnea și Dăncilă: Să nu uite de ce a fost pusă acolo


Președintele PSD, Liviu Dragnea, și Viorica Dăncilă nu se mai înțeleg bine, lucru știut, dar neasumat public. Acum, într-un interviu pentru Adevărul Live, Liviu Dragnea spune că Viorica Dăncilă va fi supusă unei analize, după alegeri. 

Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo, a fost pus acolo să implementeze un program de guvernare susţinut covârşitor de către români. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte acolo şi nu consideră că ajungând într-un post de ministru a doua zi i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a răspuns Dragnea, pe un ton foarte dur, întrebat care sunt relaţiile PSD cu premierul, în condiţiile în care partidul deja şi-a dărâmat două guverne în ultimii doi ani. 

Președintele PSD a spus că partidul nu poate să rămână cu guvernul ”incomplet”, în condițiile în care trei portofolii sunt conduse de miniștri interimari. Miza lui Liviu Dragnea este de a o convinge pe Viorica Dăncilă să accepte restructurarea Guvernului, prin vot al Parlamentului, astfel încât la Justiție să fie numit Eugen Nicolicea, fără să mai fie nevoie de acordul lui Klaus Iohannis. Informațiile vehiculate la vârful PSD spun că se fac presiuni asupra premierului Dăncilă să accepte această variantă, iar ea se opune. 

Este pentru prima dată când președintele PSD lansează ferm și fără echivoc un avertisment la adresa Vioricăi Dăncilă, după ce a devenit clară ruptura dintre ei, mai ales după ce consilierul de imagine al premierului, Anca Alexandrescu, un apropiat al președintelui social-democraților, a fost îndepărtată de la Guvern și șeful Executivului și-a construit propria echipă și are un program separat de campanie de cel al partidului. 

Comentarii Facebook