Românii care nu s-au vaccinat pot intra în mall -uri, fără certificat COVID. E OFICIAL


Românii nevaccinați pot intra de vineri, 4 februarie, în mall -uri fără a mai prezenta certificatul de vaccinare. 

Cu toate acestea, dacă vreți să călătoriți, aveți nevoie de acest certificat, cu doza booster.

În noua hotărîre prezentată în Monitorul Oficial, se arată că pot intra în mall-uri și persoanele nevaccinate, fără certificat verde. Acestea vor trebui însă să respecte un culoar special și vor avea acces strict la hypermarket-urile situate în interiorul centrelor comerciale. 

Certificatul verde rămâne însă obligatoriu pentru accesul în magazinele neesențiale sau pentru cinematografele din incinta mall-urilor. 

Accesul în hipermarketuri pentru persoanele care nu dețin certificat se va face pe culoare dedicate. În hotărârea CNSU de astăzi se mai precizează că numărul coșurilor de cumpărături este limitat la ”numărul maxim de persoane ce poate avea acces”.

Vor putea intra și în celelalte magazine din centrele comerciale doar persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2 și persoanele cu un rezultat negativ la testul RT-PCR Covid nu mai vechi de 72 de ore sau la testul antigen Covid nu mai vechi de 48 de ore.

Comentarii Facebook